Inspiration till din garderob

Din garderob är så mycket mer än bara förvaringsplats för dina kläder. Det är även en inspirationskälla för ditt val av din dagliga klädsel. Om du har en garderob som känns tråkig och lite brokig kan det bli lite si och så med inspirationen vilket kommer att avspegla sig hur du sen ser ut. Om det är så du känner kommer det här lite tips för att piffa upp den.

  • image060Garderobens storlek och fyllnadsgrad påverkar oss mycket när det är dags att välja kläder. Är den för full och du har svårt för att få en överblick av vad som finns i den har du bara två alternativ, sålla bland kläderna eller utöka storleken på garderoben. En trång och överfull garderob är aldrig inspirerande.
  • Galgar! Om din garderob är full av alla möjliga olika modeller på galgar är det dags att byta ut alla till en och samma modell. Genom att ha samma modell på alla galgarna höjs lugnet i garderoben och du kan fokusera på kläderna istället för all olika galgmodeller.
  • image062Naturligtvis passar de olika plaggen på olika platser i din garderob. Själv tycker jag att kostymer, kavajer och skjortor är typiska galg-plagg och passar alldeles utmärkt i den övre delen medan lådor och hyllor passar bäst i den nedre. Underkläder är typiska lådkläder och slipovers och tröjor passar mycket bra på hyllor. Byxor kan antingen vikas och läggas på hyllor eller hängas över en stång. Eftersom trådbackar är mindre inspirerande att plocka sina kläder ur rekommenderar jag att om du har möjlighet att välja riktiga trälådor är det definitivt att föredra. IKEA har mycket bra och prisvärda garderobskombinationer.
  • image064Accessoarer har alltid varit ett lite svårt kapitel och det kan fortfarande vara lite knivigt att få till en passande förvaring. Vissa garderobsmodeller har ordentliga fackindelningar för sina lådor och dessa är riktigt bra till accessoarer. Som till exempel bälten och hängslen. Däremot passar kanske inte manschettknappar och pins lika bra i dessa då de oftast levereras i askar som sällan passar in i fackens storlekar. Det bästa är att ha en ask för flera manschettknappar men utan lock så att de är enkla att överblicka när du drar ut lådan.

 

image066När du nu väl har ordnat till din garderob är det dags att fylla den med rätt innehåll. Du har kanske så du klarar dig just nu men om inte så är det tid för shopping. Det allra bästa när det kommer till shoppingen är att sätta sig ner och planera vad du egentligen behöver. Vill du ändra stil eller kanske satsa på att kontinuerligt vara snygg? Vilka färger vill du ha i din bas? Vissa färger är svårare än andra att ha som bas, som till exempel grönt. Gröna nyanser är rätt svåra att kombinera med varandra medan olika blåa nyanser funkar mycket lättare och dessutom passar bättre ihop med många andra färger. Välj en bra färg att ha i dina basplagg som till exempel skjortor, byxor och tröjor och låt accessoarerna avvika i färg. Nästan alla accentfärger fungerar till en mörk kostym.

Om din garderob är full är det kanske dags att sortera och kasta eller ge bort sådant som du inte längre använder. Fyll då inte bara på utan ta dig faktiskt tid att planera dina köp så att du får en garderob som tillåter dig att alltid vara snygg. Att vara snygg en dag är inte större problem men att alltid vara snygg kräver planering och arbete.

När du är färdig med din garderob kan du varje morgon njuta av att skapa dig en snygg och fräsch outfit.

/Måns